Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Webinarium Klimatkrisen gör att det skaver – vad gör man då? 28 sep 2023 18.30

september 28 @ 18:30 - 20:00

Webinarium Klimatkrisen gör att det skaver – vad gör man då? 28 sep 2023 18.30

Klimatkrisen pågår, det kommer rapporter om värmerekord och bränder i Europa, och sommarens väder i Sverige var stökigt. Det kommer närmare, men vad kan man egentligen göra? 

Kanske har du lyssnat på Maria Wolrath Söderbergs sommarprat, som väckte tankar om det som skaver och hur ens egna val och vanor bidrar till klimatkrisen. Men att gå från vetskap till handling är svårt. Elina Eriksson kommer att presentera forskning som rör känslor i relation till klimatkrisen, samt forskning hon har gjort i samarbete med Omställningsnätverket. Ur samarbetet har ett workshopmaterial tagits fram som kommer presenteras på webbinariet, som är en möjlig kreativ väg tillsammans med andra att börja närma sig skavet man känner. Varmt välkomna!

Biografi

Elina Eriksson är lektor i människa-datorinteraktion med inriktning mot hållbarhet på KTH. Hennes forskning rör hållbara livsstilar och hur man kan ställa om till mer hållbara praktiker. Hennes forskning är ofta aktionsforskningsinriktad eller med designinterventioner, för att utforska hur man kan stötta omställning. I detta ingår att utveckla och utvärdera verktyg, allt från appar till workshopmetodik, som kan hjälpa till i att ställa om samhället. Hon undervisar också om kopplingen mellan IT och hållbarhet, samt bedriver forskning kring hur hållbarhet kan integreras ingenjörsutbildningar. 

Detaljer

Datum:
september 28
Tid:
18:30 - 20:00

Arrangör

Hela Sverige ska leva

Plats

webinarium
Sverige + Google Map