Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Klimatmanifestation i Kungälv 27 augusti inför valet

augusti 27, 2022 @ 10:30 - 14:30

Inför höstens politiska val i Sverige har klimatfrågan halkat ned eller helt ut ur val-diskussionen. Därför arrangerar vi en Klimatmanifestation som inbjuder alla grupper, organisationer och föreningar till deltagande tvärs över åldrar och partipolitik.

Målet med denna klimatmanifestation är att lyfta klimatfrågan i valet, att uppmana väljare att använda sin röst och att det parti som får rösten tar upp klimatfrågan på ett seriöst sätt med åtgärder i kommunen.

Manifestationen vill ge en allvarlig påminnelse om att klimatfrågan är verklig också i Kungälv. Även i Kungälvs kommun sänks grundvattennivån. Vår kommuns gränser utgörs av vatten till mer än 3/4 genom havsstränder och stränderna utefter Göta Älv och Nordre älv. Ökade risker för havsnivåhöjning, översvämningar och jordskred är uppenbara.

Även om nationella och internationella politiska åtgärder är mycket viktiga för att minska klimatpåverkan så har manifestationen en tydlig inriktning på åtgärder inom kommunen. Manifestationen vill samtidigt förmedla lekfullhet och fantasi.

Detaljer

Datum:
augusti 27, 2022
Tid:
10:30 - 14:30

Arrangör

Omställning Kungälv

Plats

Entren Mimers hus till Kongahälla center
Kungälv, Sverige + Google Map